jul 14

Dag 3

Så langt er alt vel 🙂
Spiser godt, er elendig til å veie regne ut antall karber ordentlig, og jeg veit at det ikke er bra, men jeg kommer liksom ikke helt i gang der. Jeg spiser lite grønnsaker, agurk og salat og tomat stort sett, men i små mengder. Så jeg er ikke over 15, jeg er knapt over 10 🙂

Ser ut til at jeg får i meg nok fett hvertfall, jeg har hatt kontinuerlig «fett-diaré» siden jeg starta, og det kjennes bra i grunn. Merker at jeg er en smule tung i hodet, noe som er helt vanlig og ikke noe å bekymre seg for.
Det gleder meg å se at halsbrannen og de greierne der er helt vekk! Jeg liker ikke ubehagelige ting, naturlig nok, og den følelsen av at hele brystet brenner innenfra, samt halsen og bakre del av munnen, den følelsen kan jeg godt klare meg uten. Det er litt merkelig at det kan ha noen sammenheng med å spise mel, men så langt ser det jammen ut til at det er det som står bak. Før jul, i eksamensperioden, hadde jeg en litt dårlig periode. Jeg klarte ikke fokusere på ting, så jeg lå på sofaen og spiste pizza. Gikk og 10 kg på 3,5 uke, og eksamensresultatene mine var ganske lave, til tross for at jeg hadde jobba hardt hele semesteret. Men det verste var at jeg fikk en sånn merkelig brennende følelse i brystet, som halsbrann bare utvidet. Jeg hadde holdt meg unna mel (og de verste karbohydratfellene, men med alt for mye fløte, rømme og ost til at jeg fikk noen nedgang) hele høsten, men plutselig spiste jeg pizza til alle måltider. Og det balla på seg, med flere melholdige produkter. Den brennende følelsen kom oftere og oftere, og det danna seg slim. Det var mest brenning på dagen og slim om natta. Slimet gjorde at jeg ikke fikk puste, og jeg våkna utallige ganger om natta og hosta til jeg brakk meg. Spydde en del den periode, og ting var generelt dårlig. Rett før jul var jeg til legen, en meget hyggelig ung dame som oppfordra til å prøve mer på lavkarbo, og det ble tappa en hel haug med blod for å teste alt mulig, inkludert melallergi.

Her kunne historien hatt en lykkelig slutt med at resultatene kom og alt ordna seg. Men jeg fikk aldri resultatene. Hun skulle ringe, men gjorde aldri det. Jeg dro tilbake til universitetet, og begynte på 2. semester. I februar ringte jeg og ba om å få tilsendt resultatene, som damen som satt på sentraltingen nekta å gjøre. Hun så på dem, hun hadde dem framfor seg, men nekta å si hva det sto. Hun ville heller ikke sende meg dem, for jeg ville ikke forstå dem. Altså måtte legen ringe meg. Jeg avtalte med sentralborddama at legen skulle ringe litt over 12 kommende torsdag. Kommende torsdag satt jeg og stirra på telefonen, og venta og venta og venta. Litt over 3 gav jeg opp, og gikk på do. Og da ringte hun. Så jeg fikk aldri resultatene.
Legene her har bare åpent sentralbordet sitt 2-3 timer pr dag, og jeg var stort sett på lab eller på forelesning da. Umulig å få tak i folka.
Men nå har jeg ny legetime, den éne dagen vi har lege her i bygda var det selvfølgelig fult, men jeg fikk time neste uke. Så da får jeg tatt nye blodprøver (som kolesterol, triglyserider og sånn, for å se om lavkarbo har noen positiv effekt) og forhåpentligvis får jeg prøvene fra forrige gang.

Uansett. På interrailen spiste jeg stort sett det jeg selv ville, og det ble litt pasta, brød (sandwicher er enkelt på tur) og pizza og andre melholdige ting. Allerede mot slutten av uke 1 merka jeg plutselig at jeg hadde halsbrann, noe jeg ikke hadde hatt på leeenge. Jeg har jo spist mel i vår, men aldri hver dag over lengre tid. Men nå var det plutselig mel stort sett hver dag, og jeg fikk halsbrann og brennende følelse i brystet!
Slimdannelsen begynte, om enn lite, men det var kjipt å merke at det kom tilbake.
Så jeg kutta litt ned, så godt jeg kunne hvertfall. Men det var der, og da jeg kom hjem var det nesten like ille som før… Men nå har jeg ikke merka noe på 3 dager, og det er deilig 😀

Mamma mente jo at det var alt fettet som var skyld i dette, men jeg er ikke helt enig..

Men nå er det jobbetid! En av dem på jobben har fått spysjuke (det var visst flere og.. helt krise der inne!) så jeg har tatt en ekstravakt. Det trengs 🙂

Skriv et svar